] ]

 
] ] ]
]
Welcome Guest ]
]
] ]

] ] ]
]
Site Navigation ]
]
] ]

] ] ]
]
Top 10 Recent Posts ]
View Last Post Rosborough Ltd Links
Last Post By: Trawler
Forum: Rosborough

Posted: July 31 2015 at: 11:56

View Last Post Bridge electrical problem
Last Post By: Summer Kamp
Forum: Carver

Posted: June 15 2015 at: 19:19

View Last Post Dead Forum?
Last Post By: BudMan53
Forum: CraigCat

Posted: May 30 2015 at: 18:51

View Last Post Transducer location
Last Post By: BudMan53
Forum: CraigCat

Posted: May 23 2015 at: 18:48

View Last Post New (used) CraigCat owner!
Last Post By: BudMan53
Forum: CraigCat

Posted: May 17 2015 at: 19:06

View Last Post Yamaha Links
Last Post By: Ricky242
Forum: Yamaha

Posted: February 21 2015 at: 13:13

View Last Post AMEROSPORT OWNERS
Last Post By: jim paluszynski
Forum: Chris Craft

Posted: February 21 2015 at: 09:12

View Last Post Sportcraft Links
Last Post By: jdabbott58
Forum: Sportcraft

Posted: January 21 2015 at: 09:40

View Last Post Murray Chris Craft Constellations
Pages 1 2 3 4 ... 149 » 150
Last Post By: Capt Jim
Forum: Chris Craft

Posted: August 29 2014 at: 11:06

View Last Post 1991 Four Winns 365
Last Post By: Blue Moon 138
Forum: Four Winns

Posted: July 16 2014 at: 17:35

]
] ]
   
Bayliner
 BoatUS Boat Groups/Manufacturer Forums>>Bayliner
Subject Topic: Bayliner Cierra 2855 Engine Coupler Post ReplyPost New Topic
 
] ] ]
]
Author
Message Prev Topic | Next Topic 
William H
"Seaman Recruit"




Joined: March 18 2010
Posts: 2
Posted: March 18 2010 at 11:52 | IP Logged Quote William H

I have had to replace the engine coupler three times since 1999. Is this a Bayliner problem, a Mercruiser Bravo 2 problem or something I am doing that causes this? Thanks!

Edited by William H on March 18 2010 at 12:13


__________________
Bill
Back to Top Printable version View William H's Profile Search for other posts by William H
 
phess
"Seaman"




Joined: October 30 2000
Posts: 20
Posted: March 18 2010 at 12:30 | IP Logged Quote phess

Engine size?

I have heard that some set ups are very critical on engine to drive alignment



Edited by phess on March 18 2010 at 12:33
Back to Top Printable version View phess's Profile Search for other posts by phess
 
William H
"Seaman Recruit"




Joined: March 18 2010
Posts: 2
Posted: March 18 2010 at 13:56 | IP Logged Quote William H

350 7.4 L

__________________
Bill
Back to Top Printable version View William H's Profile Search for other posts by William H
 
donnalynnmike
"Seaman Recruit"




Joined: August 01 2011
Posts: 2
Posted: August 01 2011 at 10:09 | IP Logged Quote donnalynnmike

I own a 1999 Bayliner 2855 with the 7.4L engine. I had to replace the engine coupler due to corrosion (not a fun job). The boat sat for about 2 years before I bought it. I did some extensive research and found that there are 2 critical issues with the coupler. One is lubrication and the other is drive alignment. Since you had to replace three times, I am assuming it is an alignment problem. I am not an expert or mechanic but my coupler has been fine since replacement in 2006. I lubricate it every year and properly aligned it back in 2006 (another fun job).
Back to Top Printable version View donnalynnmike's Profile Search for other posts by donnalynnmike
 
]
] ]
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic

] ] ]
]
  ]
Printable version Printable version
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum
]
] ]

] ] ]
]
©2015, Boat Owners Association of The United States. All Rights Reserved.
This page was generated in 0.8281 seconds.
]
] ]