] ]

 
] ] ]
]
Welcome Guest ]
]
] ]

] ] ]
]
Site Navigation ]
]
] ]

] ] ]
]
Top 10 Recent Posts ]
View Last Post Viking Yachts Links
Last Post By: Viking44
Forum: Viking Yacht

Posted: April 17 2014 at: 06:32

View Last Post Amerosport 320
Last Post By: Jerry737
Forum: Chris Craft

Posted: April 13 2014 at: 16:00

View Last Post Murray Chris Craft Constellations
Pages 1 2 3 4 ... 149 » 150
Last Post By: David Ross
Forum: Chris Craft

Posted: March 14 2014 at: 17:23

View Last Post Any Uniflite Owners near Berkeley CA???
Last Post By: concordian
Forum: Uniflite

Posted: March 08 2014 at: 02:27

View Last Post Inverter
Last Post By: eshover
Forum: Chris Craft

Posted: February 03 2014 at: 11:32

View Last Post 1963 Constellation 42
Last Post By: eshover
Forum: Chris Craft

Posted: February 03 2014 at: 11:19

View Last Post 2000 Gulfstream 232
Last Post By: DanDDan
Forum: Grady-White

Posted: January 30 2014 at: 11:01

View Last Post Catalina Owners
Pages 1 2 3 4 ... 191 » 192
Last Post By: Happy Hour III
Forum: Chris Craft

Posted: January 18 2014 at: 20:11

View Last Post 50 amp question
Last Post By: Pats2nd Connie
Forum: Chris Craft

Posted: January 13 2014 at: 17:57

View Last Post Leaving boat
Last Post By: Pats2nd Connie
Forum: Chris Craft

Posted: January 13 2014 at: 08:17

]
] ]
   
Sea Ray
 BoatUS Boat Groups/Manufacturer Forums>>Sea Ray
Subject Topic: ignition issues Post ReplyPost New Topic
 
] ] ]
]
Author
Message Prev Topic | Next Topic 
patdaddy
"Seaman Recruit"




Joined: September 01 2008
Posts: 3
Posted: September 01 2008 at 11:00 | IP Logged Quote patdaddy

sudden issues with port engine. ignition switch is a three position. first position off, second position, system on, third position, engages starter. all works well at this poiint. gauges ok, starter spinns, engine lights, but will die the instant you ley off the ignition from start mode. start mode momentarty position for starter motor. if i contine to hold key in start mode engine will run. really bad for starter. have replaced ignition switch. still have same issue. any thoughts would be great. thanks.  1985 searay 390. 454 gas engines



Edited by patdaddy on September 01 2008 at 11:01


__________________
pat
Back to Top Printable version View patdaddy's Profile Search for other posts by patdaddy
 
RCTII
"Seaman Recruit"




Joined: July 23 2008
Posts: 6
Posted: September 01 2008 at 11:06 | IP Logged Quote RCTII

Patdaddy-

I had the same problem. Kill switch was on. Got a couple of laughs from by-standers.

RCTII
Back to Top Printable version View RCTII's Profile Search for other posts by RCTII
 
patdaddy
"Seaman Recruit"




Joined: September 01 2008
Posts: 3
Posted: September 01 2008 at 11:19 | IP Logged Quote patdaddy

thanks for reply. kill switch is in run position other wise engine won't crank.

__________________
pat
Back to Top Printable version View patdaddy's Profile Search for other posts by patdaddy
 
AllenJ
"Seaman Recruit"




Joined: August 02 2006
Posts: 3
Posted: September 01 2008 at 21:33 | IP Logged Quote AllenJ

Don't know how true this is for marine engines, but on an automotive engine there is a ballast resistor which, as I recall, shunts power to the starter depending on switch position. If it fails it will cause the symptoms described - the engine will start and run in the start position but not in the run position. Learned this one the hard way.

__________________
AllenJ
Back to Top Printable version View AllenJ's Profile Search for other posts by AllenJ
 
patdaddy
"Seaman Recruit"




Joined: September 01 2008
Posts: 3
Posted: September 01 2008 at 23:23 | IP Logged Quote patdaddy

thanks for the reply. the resistor you speak of is mounted on the coil.

__________________
pat
Back to Top Printable version View patdaddy's Profile Search for other posts by patdaddy
 
midway
"Seaman"




Joined: June 19 2004
Posts: 39
Posted: September 02 2008 at 10:05 | IP Logged Quote midway

It could be that the switch is not making contact on the ignition terminal, but is still working on all other places.

__________________
1994 GMC K1500 2004 Sea Ray 185 Sport 4.3L Alpha I
Back to Top Printable version View midway's Profile Search for other posts by midway
 
]
] ]
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic

] ] ]
]
  ]
Printable version Printable version
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum
]
] ]

] ] ]
]
©2014, Boat Owners Association of The United States. All Rights Reserved.
This page was generated in 1.0938 seconds.
]
] ]