] ]

 
] ] ]
]
Welcome Guest ]
]
] ]

] ] ]
]
Site Navigation ]
]
] ]

] ] ]
]
Top 10 Recent Posts ]
View Last Post Viking Yachts Links
Last Post By: Viking44
Forum: Viking Yacht

Posted: Yesterday at: 06:32

View Last Post Amerosport 320
Last Post By: Jerry737
Forum: Chris Craft

Posted: April 13 2014 at: 16:00

View Last Post Murray Chris Craft Constellations
Pages 1 2 3 4 ... 149 » 150
Last Post By: David Ross
Forum: Chris Craft

Posted: March 14 2014 at: 17:23

View Last Post Any Uniflite Owners near Berkeley CA???
Last Post By: concordian
Forum: Uniflite

Posted: March 08 2014 at: 02:27

View Last Post Inverter
Last Post By: eshover
Forum: Chris Craft

Posted: February 03 2014 at: 11:32

View Last Post 1963 Constellation 42
Last Post By: eshover
Forum: Chris Craft

Posted: February 03 2014 at: 11:19

View Last Post 2000 Gulfstream 232
Last Post By: DanDDan
Forum: Grady-White

Posted: January 30 2014 at: 11:01

View Last Post Catalina Owners
Pages 1 2 3 4 ... 191 » 192
Last Post By: Happy Hour III
Forum: Chris Craft

Posted: January 18 2014 at: 20:11

View Last Post 50 amp question
Last Post By: Pats2nd Connie
Forum: Chris Craft

Posted: January 13 2014 at: 17:57

View Last Post Leaving boat
Last Post By: Pats2nd Connie
Forum: Chris Craft

Posted: January 13 2014 at: 08:17

]
] ]
   
Chris Craft
 BoatUS Boat Groups/Manufacturer Forums>>Chris Craft
Subject Topic: 50hp Johnson Problems Post ReplyPost New Topic
 
] ] ]
]
Author
Message Prev Topic | Next Topic 
timpontiac19
"Seaman Recruit"




Joined: August 11 2008
Posts: 1
Posted: August 11 2008 at 17:38 | IP Logged Quote timpontiac19

I have a 2001 50hp Johnson, electric start motor.  I was having a problem with the boat accelerating. I rebuilt the carbs and cleaned them. that wasnt the problem. It will start and run great on land, but not when there is a load. I also thought it could be the propeller, but i changed it and it didnt help. 

This weekend i took the top cover off and turned the red arrow on the side all the way counterclockwise. The motor accelerated to full speed, but it would stall at low speeds. I also found out that if it was lugging and not accelerating, i could push the key in and it would accelerate and stay at full speed.

Does anyone Know what it is, Im getting tired of buying parts.

Thank you,

 

Tim Luyber

 

Back to Top Printable version View timpontiac19's Profile Search for other posts by timpontiac19
 
]
] ]
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic

] ] ]
]
  ]
Printable version Printable version
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum
]
] ]

] ] ]
]
©2014, Boat Owners Association of The United States. All Rights Reserved.
This page was generated in 0.9219 seconds.
]
] ]