] ]

 
] ] ]
]
Welcome Guest ]
]
] ]

] ] ]
]
Site Navigation ]
]
] ]

] ] ]
]
Top 10 Recent Posts ]
View Last Post Murray Chris Craft Constellations
Pages 1 2 3 4 ... 149 » 150
Last Post By: Capt Jim
Forum: Chris Craft

Posted: August 29 2014 at: 11:06

View Last Post 1991 Four Winns 365
Last Post By: Blue Moon 138
Forum: Four Winns

Posted: July 16 2014 at: 17:35

View Last Post Seat Cushions
Last Post By: Michael Acord
Forum: Sea Fox

Posted: June 06 2014 at: 16:02

View Last Post Sail cleanin’ and hull patchin’
Last Post By: dad21dawg
Forum: Hunter

Posted: May 29 2014 at: 16:01

View Last Post 1983 25’ Chris Craft Catalina
Last Post By: fred6963
Forum: Chris Craft

Posted: May 27 2014 at: 14:26

View Last Post 1963 Constellation 42
Last Post By: spellbound
Forum: Chris Craft

Posted: May 06 2014 at: 08:31

View Last Post Viking Yachts Links
Last Post By: Viking44
Forum: Viking Yacht

Posted: April 17 2014 at: 06:32

View Last Post Amerosport 320
Last Post By: Jerry737
Forum: Chris Craft

Posted: April 13 2014 at: 16:00

View Last Post Any Uniflite Owners near Berkeley CA???
Last Post By: concordian
Forum: Uniflite

Posted: March 08 2014 at: 02:27

View Last Post Inverter
Last Post By: eshover
Forum: Chris Craft

Posted: February 03 2014 at: 11:32

]
] ]
   
Doral
 BoatUS Boat Groups/Manufacturer Forums>>Doral
Subject Topic: accumulator Post ReplyPost New Topic
 
] ] ]
]
Author
Message Prev Topic | Next Topic 
timberline
"Seaman Recruit"




Joined: March 23 2008
Posts: 8
Posted: May 18 2008 at 18:33 | IP Logged Quote timberline

I'm new to doral boats, i have a 97 270 sc. does anyone know if you have to put air in the accumlator. i filled my tank for the first time, the pump started and ran for several seconds, i could hear it going into the hoy water tank. the pumps stopped and i turned the water on, got some pink maybe one cup then nothig. it turn faucett on, no water and pump does't start. does anybody know what i need to do now? thanks

__________________
270sc
Back to Top Printable version View timberline's Profile Search for other posts by timberline
 
roger4
"Seaman"




Joined: April 04 2007
Posts: 38
Posted: May 18 2008 at 21:24 | IP Logged Quote roger4

I dont think the accumulator will cause that - it is used to even out the pressure - so the pump doesnt cycle as much.  you can take it out completely, and the fresh water system will work but it will cycle more often - not recommended.  But - the pressure switch that is built into the pump sounds like the culprit.  If the pressure switch is not switching when the pressure is low, or is intermittant, then the pump may not run when it should.  There is a screw to adjust pressure - but shurflo tells you not to adjust, it is adjusted at the factory.  if you remove the hose from the ouput side of the pump the pump should turn on to try to build pressure - dont flood the bilge - that will keep pumping - be ready to unplug the connector on the pump or have someone ready on the breaker for the fresh water to turn it off.  My 2 cents - your pump may be faulty but within it, the pressure switch is the more precise cause of the water not running.  One other possibility - did you blow a fuse/breaker when it turned on and ran for a moment?  In addition to the circuit breaker, there may be a separate fuse as well on the pump.  Measure the voltage on the pump wires - to make sure its got 12v.

I replaced the fresh water pump on my doral elegante with a shurflo extreme with smartsensor - they claim to give you near home water pressure.  It may be a bit overstated, but it was a big improvement in pressure.  If you need a new pump I suggest you consider this upgrade. Same water pipe connections.  I had to cut and solder in the connector from the old pump - no big deal.

Good luck,

Roger



__________________
Roger
Warren, NJ
Back to Top Printable version View roger4's Profile Search for other posts by roger4
 
timberline
"Seaman Recruit"




Joined: March 23 2008
Posts: 8
Posted: May 19 2008 at 21:29 | IP Logged Quote timberline

thanks for the come back roger4. next weekend i will loosen the line to the accumulator and see if the pump will start then. thanks again Roger

__________________
270sc
Back to Top Printable version View timberline's Profile Search for other posts by timberline
 
]
] ]
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic

] ] ]
]
  ]
Printable version Printable version
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum
]
] ]

] ] ]
]
©2014, Boat Owners Association of The United States. All Rights Reserved.
This page was generated in 0.8750 seconds.
]
] ]