] ]

 
] ] ]
]
Welcome Guest ]
]
] ]

] ] ]
]
Site Navigation ]
]
] ]

] ] ]
]
Top 10 Recent Posts ]
View Last Post Murray Chris Craft Constellations
Pages 1 2 3 4 ... 149 » 150
Last Post By: Capt Jim
Forum: Chris Craft

Posted: August 29 2014 at: 11:06

View Last Post 1991 Four Winns 365
Last Post By: Blue Moon 138
Forum: Four Winns

Posted: July 16 2014 at: 17:35

View Last Post Seat Cushions
Last Post By: Michael Acord
Forum: Sea Fox

Posted: June 06 2014 at: 16:02

View Last Post Sail cleanin’ and hull patchin’
Last Post By: dad21dawg
Forum: Hunter

Posted: May 29 2014 at: 16:01

View Last Post 1983 25’ Chris Craft Catalina
Last Post By: fred6963
Forum: Chris Craft

Posted: May 27 2014 at: 14:26

View Last Post 1963 Constellation 42
Last Post By: spellbound
Forum: Chris Craft

Posted: May 06 2014 at: 08:31

View Last Post Viking Yachts Links
Last Post By: Viking44
Forum: Viking Yacht

Posted: April 17 2014 at: 06:32

View Last Post Amerosport 320
Last Post By: Jerry737
Forum: Chris Craft

Posted: April 13 2014 at: 16:00

View Last Post Any Uniflite Owners near Berkeley CA???
Last Post By: concordian
Forum: Uniflite

Posted: March 08 2014 at: 02:27

View Last Post Inverter
Last Post By: eshover
Forum: Chris Craft

Posted: February 03 2014 at: 11:32

]
] ]
   
Chaparral
 BoatUS Boat Groups/Manufacturer Forums>>Chaparral
Subject Topic: 1999 2335 SS starter bolts Post ReplyPost New Topic
 
] ] ]
]
Author
Message Prev Topic | Next Topic 
bobinoc
"Seaman Recruit"




Joined: December 05 2007
Posts: 1
Posted: December 12 2007 at 19:45 | IP Logged Quote bobinoc

I purchased a 1999 Chaparral 2335 SS this past summer and must say it's a wonderful boat.  As I was preparing to take it out of the water for storage last week (12/5/07), the starter made an awful noise and the engine failed to start.  I tried again and heard nothing!  When I looked in the engine compartment there was no starter connected to the fly wheel...it was in the bilge.   Both mounting bolts had broken off  and left the threads in the engine  block.

The starter is a gear reduction type.  Has anyone out there experienced this problem and, if so, is there a fix for it. I think this is probley a starter only problem and not related to the Chaparral.

Thanks for your help,

Bob Sullivan





__________________
Thirty+ years of boating experience in the Ocean City, MD area. 320421
Back to Top Printable version View bobinoc's Profile Search for other posts by bobinoc
 
chap178
"Seaman Recruit"




Joined: August 07 2006
Posts: 5
Posted: December 13 2007 at 08:42 | IP Logged Quote chap178

I have never heard of that happening in any kind of vehicle

here in NY there might be a chance the motor had frozen by then

but I've had car motors that were frozen, and the starters don't break off, they just kind of buzz

the sheer strength of a good tensile strength 5/16" bolt is around 3,500 psi

thats alot of torque.  Even if the starter could provide that much torque, (I don't know if they do) the starter housing wouldn't allow itself to spin very far before running into the flywheel.  Might want to check out  the teeth on the flywheel.

Anyway something doesn't sound right there

just my 2 cents

Back to Top Printable version View chap178's Profile Search for other posts by chap178
 
]
] ]
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic

] ] ]
]
  ]
Printable version Printable version
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum
]
] ]

] ] ]
]
©2014, Boat Owners Association of The United States. All Rights Reserved.
This page was generated in 1.2969 seconds.
]
] ]